Luchtverwarming

Airtop Een Webasto of Eberspacher Luchtverwarming verwarmt de ruimte snel op met externe of de interne lucht.

Dit is ideaal om een auto vorst vrij te houden als er bijvoorbeeld kwetsbare lading in staat of als de ruimte gedurende een lange tijd verwamt dient te worden zoals een camper, boot , vrachtwagen cabine of bouwkeet.

Een lucht verwarmer gebruikt zijn eigen ventilator en is daardoor zuiniger in stroom verbruik.

De voordelen van een luchtverwarming zijn dat:

 • Snelle verwarming van de ruimte met een powerstand
 • Automatische traploze ruimtetemperatuur regeling met zelf in te stellen waarde
 • Laag brandstof- en stroomverbruik, speciaal voor als er een lange verbrandingstijd gevraagd wordt.
 • Compacte bouw van de apparaten
 • Geluidsarm

Eberspächer luchtverwarmingen

D2Eberspächer Airtronic D2 Volautomatische luchtverwarming met 4 standen geregeld door een microprocessor. Deze standkachel heeft een vermogen van 2200watt is leverbaar in 12 en 24V.Ideaal om kleine voertuigen, campers, bestelauto’s en vaartuigen te verwarmen.

Leverbaar in scheepsset Klik hier voor het normblad : D2


Eberspächer Airtronic D3S

Airtronic D2/D3

Volautomatische luchtverwarming met 4 standen geregeld door een microprocessor.
Deze standkachel heeft een vermogen van 3000watt is leverbaar in 12V.
Ideaal om kleine campers en zeiljachten te verwarmen.
Door een grotere in en uitstroom opening en een aangepaste elektromotor heeft deze kachel een extreem laag stroom verbruik.

Leverbaar in scheepsset (speciaalbouw)Klik hier voor het normblad : D3S


Eberspächer Airtronic B/ D 4

De 4kw versie van de Airtronic leverbaar in diesel (D4) en benzine(B4) Leverbaar voor de grotere bestelbussen, campers en vaartuigen tot 28m³ Volautomatische luchtverwarming met 4 standen geregeld door een microprocessor. Deze standkachel heeft een vermogen van 4000watt is leverbaar in 12 en 24V.Ook in een scheepsset leverbaar Klik hier voor de productsheet :D4 B4


Eberspächer Airtronic D4 Plus

De 4kw versie van de Airtronic Leverbaar voor de grotere bestelbussen, campers en vaartuigen tot 28m³

Volautomatische luchtverwarming met 4 standen geregeld door een microprocessor. Deze standkachel heeft een vermogen van 4000watt is leverbaar in 12 en 24V. Het verschil t.o.v. de standaard Airtronic D4 is dat de Airtronic D4 Plus geschikt is gemaakt om gekoppeld te worden aan een ø75 systeem. De Airtronic D4 Plus heeft een gewijzigde motor zodat hij de verwarmde lucht over een langere afstand kan verplaatsen, hierdoor gebruikt de D4 Plus 15watt meer dan de standaard D4 bij vol vermogen. Ook leverbaar als scheepsset (speciaalbouw) Kijk hier voor de productsheet: D4 plus


Eberspächer Airtronic D5

De krachtige 5kw versie van de Airtronic. Ideaal om uw boot of camper behaaglijk te maken is alle seizoenen. Leverbaar voor de grotere bestelbussen en campers, mobiele kantoren en vaartuigen ca. 10-14m met inhoud tot max. 45m³. Volautomatische luchtverwarming met 4 standen geregeld door een microprocessor. Deze standkachel heeft een vermogen van 5500watt bij vol vermogen en is leverbaar in 12 en 24V. De benodigde brandstof is diesel Ook in een scheepsset leverbaar. Klik hier voor de productsheet : D5


Eberspächer Airtronic D8L-C

D8LC

De zwaarste luchtkachel van Eberspächer. Door een microprocessor wordt volautomatisch de twee standen geregeld. Op vol vermogen levert deze kachel 8 Kw aan capaciteit. Deze kachel is ideaal geschikt voor het verwarmen van bakwagens en aanhangwagens, mobiele kantoren en pleziervaartuigen van 15-18m met max. 70m³inhoud. De Airtronic D8L-C is leverbaar in 12 en 24V en uitsluitend leverbaar in diesel uitvoering. Bij de ontwikkeling van de EberspächerD8L-Cis met name rekening gehouden met de betrouwbaarheid van de standkachel. Er zijn hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Hierdoor wordt er een lange levensduur gegarandeerd.

Klik hier voor de productsheet : D8L-C


Luchtverwarming voor laadruimte

Eberspächer heeft een aparte lijn om laadruimte te verwarmen. Deze kachels zijn speciaal aangepast voor het gebruik van externe thermostaten. De automatische regeling in 4 stappen is komen te vervallen en de thermostaat regelt de vollast stand aan of uit. Dit geeft een besparing op de draaiuren. Deze laadruimte verwarmingen zijn te verkrijgen in 2/4/5 en 8 Kw Klik hier voor de productsheet : laadruimte


Portabele Luchtverwarming

Eberspacher heeft ook een draagbare luchtverwarming in hun programma. deze is leverbaar in 4 en 8 Kw Deze draagbare luchtverwarming is te gebruiken voor oa tenten,tuinhuisjes, of werkplaatsen waar geen stroom en gas tot beschikking is. De Polarn D4 heeft de eigenschappen van de Airtronic D4. Geïntegreerd zit een brandstoftank van 8,5liter waar de kachel zo’n 17uur op vol vermogen op kan draaien.

Klik hier voor de productsheet: Portabele luchtverwarming


Eberspacher Cargo Flexheater

Met de Flexheater inbouwset kunnen de Airtronic verwarmingen op een eenvoudige wijze aan het kopschot van een bakwagen of aanhanger gemonteerd worden. Standaard word er gebruik gemaakt van omlooplucht. De flexheater kan aangestuurd worden met een elektronische regel thermostaat van Eliwell waardoor je de goederen op de juiste temperatuur kunt vervoeren. Klik hier voor de productsheet: flexheater


Webasto Airtop 2000ST

Webasto’s kleinste luchtverwarmer. Deze levert een vermogen van 0,9 tot 2kw De traploze regeling maakt het nog makkelijker om een aangename warmte te creëren. De Airtop 2000ST is extreem zuinig in brandstof en stroom gebruik. Door zijn compacte afmetingen is hij bijna overal te plaatsen. De Airtop 2000ST is in diverse uitvoeringen te leveren De kachel werkt stil, en warmt de lucht binnen in het voer- of vaartuigof in de laadruimte snel op.

In de scheeps- en campersets worden verwarmings apparaten geleverd die in de verwarmingsstand bij het bereiken van de ingestelde temperatuur(regelpauze) de motor stoppen.

Daarnaast is er sprake van een constante regulatie van de gewenste temperatuur.Het is mogelijk om de kachel te laten switchen tussen het circuleren van de lucht in het voertuig, naar het binnenhalen van verse lucht.Deze kachel behoeft weinig onderhoud, is servicevriendelijk en zuinig in uw portemonnee.Een gegronde redenom professioneel gebruik te gaan maken van dit product.

Namelijk:

 • Airtop 2000 ST benzine 12v
 • Airtop 2000 ST diesel 12v
 • Airtop 2000 ST diesel 24v
 • Airtop 2000 ST diesel 12v met externe voeler
 • Airtop 2000 ST diesel 24v met externe voeler
 • Airtop 2000 ST diesel 12v met combiklok
 • Airtop 2000 ST diesel 12v Comfort camperset
 • Airtop 2000 ST diesel 12v Scheepsset

Airtop 3900EvoWebasto Airtop 3900EVO

De opvolger van de bekende Airtop 3500, S,STDeze luchtverwarmer heeft een Capaciteit van 3,5Kw maar kan in combinatie met het comfort bedieningspaneel een boost geven van 3,9Kw. Hierdoor kan je een ijskoude ruimte sneller behaaglijk maken. De Airtop 3900EVO heeft een stille werking en een traploze regeling. De temperatuur wordt nauwkeurig geregeld. Het maximale brandstof verbruik is 0,47 l/h en het maximale opgenomen vermogen is 40watt (50watt voor scheepset) De Airtop 3900Evo is leverbaar in diesel en benzine, 12 of 24v en diverse uitvoeringen. Sinds kort heeft Webasto een BASIC uitvoering leverbaar. Dit is alleen de kale kachel en is gunstig in prijs bij vervanging van de kachel.

Een montage set is los leverbaar.

De Airtop 3900EVO is leverbaar als:

 • Airtop 3900 Evo benzine 12v Basic
 • Airtop 3900 Evo diesel 12v Basic
 • Airtop 3900 Evo diesel 24v Basic
 • Airtop 3900 Evo diesel 12v Scheepset met standaard bediening
 • Airtop 3900 Evo diesel 24v Scheepset met standaard bediening
 • Airtop 3900 Evo diesel 12v Scheepset met comfort bediening
 • Airtop 3900 Evo diesel 24v Scheepset met comfort bediening
 • Airtop 3900 Evo diesel 24v Camperset 12V Comfort bediening
 • Airtop 3900 Evo diesel 12v TCU ( Laadbak verwarming met digitale thermostaat)
 • Airtop 3900 Evo diesel 24v TCU ( Laadbak verwarming met digitale thermostaat)

Webasto Airtop 5500 EVO

De zwaarste variant uit de Evo serie. Met een maximale capaciteit van 5,5kw. Deze kachel is ideaal voor grote campers, taxi bussen, grotere zeil en motorboten. Door zijn traploze microprocessor geregelde stuurapparaat is hij zuinig in brandstof en stoom verbruik. Standaard heeft de 5500 Evo 5kw vermogen maar bij gebruik van het comfort bedieningspaneel kan je een boost geven gedurende 20minuten van 5,5kw. Hiermee heb je de ruimte sneller op temperatuur. De Airtop 5500EVO heeft een stille werking en een traploze regeling. De temperatuur wordt nauwkeurig geregeld. Het maximale brandstof verbruik is 0,57 l/h en het maximale opgenomen vermogen is 130watt bij 5,5kw afgegeven vermogen (116watt voor scheepset) De Airtop 5500Evo is leverbaar in diesel en benzine, 12 of 24v en diverse uitvoeringen. Sinds kort heeft Webasto een BASIC uitvoering leverbaar. Dit is alleen de kale kachel en is gunstig in prijs bij vervanging van de kachel. Een montage set is los leverbaar.

De Airtop 5500EVO is leverbaar als:

 • Airtop 5500 Evo benzine 12v Basic
 • Airtop 5500 Evo diesel 12v Basic
 • Airtop 5500 Evo diesel 24v Basic
 • Airtop 5500 Evo diesel 12v Scheepset met standaard bediening
 • Airtop 5500 Evo diesel 24v Scheepset met standaard bediening
 • Airtop 5500 Evo diesel 12v Scheepset met comfort bediening
 • Airtop 5500 Evo diesel 24v Scheepset met comfort bediening
 • Airtop 5500 Evo diesel 24v Camperset 12V Comfort bediening
 • Airtop 5500 Evo diesel 12v TCU ( Laadbak verwarming met digitale thermostaat)
 • Airtop 5500 Evo diesel 24v TCU ( Laadbak verwarming met digitale thermostaat)

Systeem verwarming

systeem verwarming Webasto Evo

Webasto heeft voor grotere projecten mogelijk gemaakt dat meerdere verwarmingen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo kan je door 4x een Evo 5500 een vermogen van 20kw aan luchtverwarming creëren. Webasto heeft de software zo aangepast dat er 1 master kachel is en daar aan maximaal 3 slave kachels gekoppeld kunnen worden. Een systeem verwarming kan gecreëerd worden met de Airtop Evo 3900 en de Airtop Evo 5500 in 12 of 24vol

Meerwaarde Electrostart voor uw onderneming:

 • Eigen deskundige reparatie afdeling
 • Systeem kennis van a tot z
 • Routedienst voor reparatie delen
 • Al 34 jaar een betrouwbare partner in uw regio
 • Zeer uitgebreid programma op auto, truck en boot elektra
 • Naast montage service ook advies service bij zelf montage
 • Altijd op zoek naar kwaliteit delen voor betaalbare prijzen

Contact gegevens

Kosterij 2
1721 PN Broek op Langedijk
0226-321011
info@electrostart.nl

Torplaan 10
1785 BA Den Helder
0223-630407
info-dh@electrostart.nl

Neem contact

Privacy Policy